Hur fungerar Kreditbörsen?


Kreditbörsen fungerar som en länk och marknadsplats mellan företag som behöver lån samt privatpersoner och företag som vill investera i lån. Genom att länka ihop investerarnas pengar direkt med låntagarnas lån har Kreditbörsen som avsikt att generera en högre riskjusterad absolut avkastning för investerarna än vad som är tillgängligt genom andra investeringsprodukter.

Låntagarna får genom Kreditbörsen tillgång till lån mot bättre villkor och genom effektivare processer än vad som är tillgängligt genom traditionell finansiering.

De stora fördelarna för låntagare

Hos Kreditbörsen kan låntagare välja att söka lån mot direkt besked och få en anpassad ränta. Registrering och ansökan, du verifierar och signerar med hjälp av bank-id. Du behöver inte genomgå några utdragna auktioner med risk för att inte få någon finansiering då du istället får besked direkt.

De stora fördelarna för investerare

Kreditbörsen är unik i det avseendet att inbetald ränta från lån utbetalas varje dag till investerare vilket betyder att investeraren kan låna ut pengarna igen redan samma dag. Detta ökar avkastningen avsevärt över tid på grund av ränta på ränta effekten.

Som investerare kan du hos Kreditbörsen deltaga i direkta finansieringar med automatik där Kreditbörsen har tagit hand som villkoren för att optimera din avkastning. Som investerare kan du sätta risknivåer utifrån hur stor andel av din portfölj som du kan tänka dig att exponera mot en och samma låntagare samt hur stor del av ett enskilt lån du maximalt vill finansiera.

Skulle någon låntagare få problem med sina betalningar kommer Kreditbörsen ta hand om ärenden och hantera alla processer för att du som investerare inte ska behöva lägga ned någon extra tid.

Vill du veta mer?

På vår sida Frågor och Svar finns det mer information om vår tjänst.
Det går också bra att skicka in era frågor till oss, kontaktinformation hittar ni här.

Börja investera genom några enkla steg

Registrera dig

Klicka på Börja investera nedan så kommer du till vår registrering. Vi behöver lite information om dig som du besvarar direkt på skärmen.

Verifiera dig

Efter registreringen så får du ett mail med uppgifter som behövs för att logga in. Direkt efter inloggningen får du verifiera dig via bank-id.

Sätt in kapital

När verifieringen är klar kan du föra över pengar till ditt konto. Så snart pengarna är på lånekontot kommer de att börja investeras enligt dina riskinställningar.


Ansök om företagslån genom några enkla steg

Skapa ansökan

Välj det belopp och löptid som passar dig och ditt syfte. Vi lägger ingen vikt på vad du avser använda lånet till utan förlitar oss på att du vet var pengarna gör mest nytta.

Godkänn villkor

Alla våra låneansökningar skapas med en schablonränta på 8.00 %. En handläggare kommer sedan utvärdera dig och ditt företags betalningsförmåga och erbjuda dig ett låneförslag. När du godkänt lånets villkor kommer vi handlägga och betala ut ditt lån.

Pengar på kontot

Så fort vi har verifierat ditt bankkonto handläggs din låneansökan. Förutsatt att vi kunnat godkänna din ansökan betalas ditt lån ut samma dag. I vissa situationer kan det ta något längre tid. Detta på grund av vissa bankers överföringstider, sent inkomna låneansökningar eller helgdagar.